Czy sam zamontuję radio?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • talerz
    Drive
    • 2010
    • 50

Czy sam zamontuję radio?

Zamieszczone przez radik79
    Zamieszczone przez Xysiu
    Dzis dealer wlaczyl mi ta funkcje bez problemu.
    Xysiu, mam pytanie.

Czy wiesz jak aktywować funkcję corner?
    Co prawda nie mam xenonów (ale to nie powinno mieć znaczenia), ale chciałbym wiedzieć jak to aktywować. Dzwoniłem wczoraj do jednego z serwisów w mojej okolicy i mówiłem, że chciałbym aktywować taką funkcję, oni na to, że nie wiedzą jeszcze czy da się to aktywować, ale powiedzieli żebym przyjechał to pokombinują. Nie chciałbym być królikiem doświadczalnym , więc może mógłbym zasugerować w serwisie w jaki sposób aktywować CL.

Mam jeszcze jedno pytanie, czy Twoje auto to wyposażenie elegance czy ambiente, bo zastanawiam się też nad tym, czy w ambiente da się w ogóle taką funkcję aktywować.

Pozdrawiam,
    Radek
    Nie wiem jak ja aktywowac samemu - na pewno VCDSem ale jak napisalem, dealer mial to zrobic przy odbiorze, nie zrobil i byla poprawka gratis Posidam wersje Elegance ale nie sadze zeby Corner w przeciwmgielnych byl wlaczany inaczej niz w Ambiente czy innej wersji.

Pozdrawiam,

Krzysiek
  • satoot
    Rider
    • 2008
    • 525

Czy sam zamontuję radio?

Czy osoba, która nigdy tego nie robiła da radę samodzielnie zamontować radiodtwarzacz?
    (kieszeń, wpuszczenie, kable, kostki, itp nie wiem co jeszcze?)

Osoba to ja, raczej maualnie sprawny, na umyśle też prawie okey, z wieloma rzeczami sobie radzę samodzielnie, ale radia w samochodzie jeszcze nigdy nie montowałem.
    Czy taki ktoś da radę?
    Czy dokumentacja radia mnie poprowadzi?
    Czy kostki w odbiorniku oraz kostki na kablach w aucie są ze sobą kompatybilne i dam radę to samamu podłaczyć?

Załóżmy, że będę montował bez separatora antenowego. Tylko radio.

Czy muszę o czymś szczególnym pamiętać albo na coś szczególnie uważać? Przygotować się?
    Są może jakieś instrukcje, coś możecie polecić, najlepiej ze zdjęciami?

Do odbiornika SONY strona produktu chcę podpiąć Skodę Octawię TOUR z anteną i instalacją 8 głośników.

Komentarz

• pantol
      Elegance
      • 2004
      • 754

Dasz sobie radę.
      Ja sowje radio MEX-BT3600 zamontowałem na parkingu pod sklepem (zaraz po zakupie) w kilka minut. A musiałem wyjąć schowek i wymontować poprzednie radio (było pospinane "krawatkami").
      Jeśli Twoje radio ma także kable z przejściówce (czyli nie podłączas kostek ISO bezpośrednio do radia, tylko do dołączonego kabla) to nie musisz nic przerabiać - wystarczy opowiednio poprzepinać przewody we wiązce od radia.
      Oczywiście zachęcam Cię także do zapoznania się z linkami podanymi przez Maru 123,
      Jarek "Vinci"

Komentarz

• 2pac
        L&K
        S_OCP Member
        • 2007
        • 1476
        • Octavia I (1U2)
        • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Zamieszczone przez satoot
        Załóżmy, że będę montował bez separatora antenowego. Tylko radio.
        lepiej zamontuj separator... wydatek maly i dodatkowo mniej nerwow..
        President Johnny II + President Florida/ ML-145
        O1 - 122KM@141KM 261Nm@303Nm By Rogalotti
        OII - 140KM@178KM 320Nm@374Nm By CompSport

Komentarz

• funfel11
          Drive
          • 2009
          • 67

dasz radę ja też sam montowałem bo w firmie montującej zażyczyli sobie 80pln a teraz gra i huczy aż miło
          Octavia 1,6i 101KM UNIDEN Pro 520 XL + Sirio Ml145

Komentarz

Pracuję...